Alles is design… als je maar goed kijkt!

Kijk eens rond in de kamer waar je nu bent. Wat zie je allemaal? Een stoel, een poster, een kraan, de kleding die je aanhebt, het magazine dat op tafel ligt, een mooie houten vloer, een verpakking, een wenskaartje.. Over alles om je heen is nagedacht; welk materiaal moet het object hebben, welke kleur, vorm, textuur, lettertypen, de functionaliteit etc.

Met mijn oog voor vormgeving heb ik geleerd om écht te kijken en dan ontdek ik zoveel schoonheid om me heen, dat ik het graag met jou deel.

Oh, maar laat ik mezelf eerst even voorstellen!

Mijn naam is Amber. Ik werk als Art director & Designer en ben dol op mooie plaatjes. Ik kan uuuuuren rondneuzen op pinterest, kijken in magazines en naar woonprogramma’s. Al een tijdje denk ik erover om al het moois dat ik ontdek (en maak), vast te leggen en te delen met jullie. Nu heb ik eindelijk de eerste stap gezet!

‘Amber loves Design’ is een digitaal notebook waarin ik de ontwikkeling van mijn persoonlijke stijl op het gebied van creativiteit, interieur en de manier waarop ik mijn leven vormgeef, deel met jou.

Waar ik over schrijf

Art & Graphics. Ik móét iets creëren, dat zit gewoon in me. Ik vertel je wat mij inspireert en laat je zien wat ik maak op het gebied van typografie, grafische vormgeving en illustratie.

Lifestyle. Ik wil het liefst álles uit het leven halen wat erin zit. Pluk de dag! Leuke uitjes maken met familie & vrienden, reizen (vaak naar Zweden, het land waar ik verliefd op ben), thuis de mooiste gerechten uit de hoge hoed toveren en nieuwe restaurants & shops ontdekken. En als je me hier eens af en toe bezoekt, ontdek je gewoon met me mee!

Interior. In 2013 hebben mijn man en ik een klushuis gekocht. We hebben alles gestript en samen weer opgebouwd. Ik vertel je hoe we het aan hebben gepakt en geef je praktische tips over het maken van een persoonlijk interieur. Ons interieur is work in progress, maar kijk gerust mee met hoe ons interieur met ons meegroeit.

Ik hoop je hier vaak tegen te komen! 🙂

Meer over mij

Van jongs af aan was ik altijd creatief bezig. Hier wilde ik mijn werk van maken; mooie dingen maken! Ik ben gaan studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna ben ik gaan lesgeven in het middelbaar onderwijs in creatieve vakken zoals tekenen, handvaardigheid en CKV. Dit heb ik met veel plezier gedaan! Toch wilde ik mezelf uitdagen op creatief vlak.

Ik ben de opleiding Art Direction gaan volgen aan de Junior Academie. Hier heb ik mijn concept, design en marketingvaardigheden een boost gegeven. Mijn creatief werk werd bekroond met de Zilveren Vlam. Een aanmoedigingsprijs voor jong talent Art Direction & Design.

Met de prijs op zak durfde ik de sprong te wagen en maakte ik een carrièreswitch. Ik stopte in het onderwijs en ging aan de slag bij Grapedistrict als Lead Designer & Art Director. Eind 2017 ben ik dit als zelfstandige gaan doen onder mijn eigen naam.

Wil je samenwerken of heb je een vraag? Neem contact met me op!

Groetjes,

Amber van de Velde