Een kijkje in de keuken bij ‘van de Zoete’

Eerder heb ik geschreven over leuke hotspots in Zweden, maar nu is mijn hometown Heemstede aan de beurt! Omdat ik nogal een zoetekauw ben, kan ik niet anders dan te beginnen bij ‘van de Zoete’. Een bakkerij waar alles draait om taart en andere zoete lekkernijen.

Wat een leuk sfeertje hangt er bij van de Zoete! Het lijkt wel een gezellige woonkamer waar ik gerust een hele middag kan doorbrengen. Natuurlijk onder het genot van een latte Macchiato en wat zoets! ?

Mede-eigenaar Quirine verwelkomt me hartelijk en ik mag gerust mijn gang gaan om wat kiekjes te nemen. Het is allemaal zo fotogeniek dat ik dat met alle plezier doe!

Over de Zoetjes

Van de Zoete is begin 2014 opgericht door de drie enthousiaste en ervaren bakkers Barbara, Julie en Quirine. Het drietal komt uit Heemstede/Aerdenhout en zijn na hun carrière in het bedrijfsleven hun passie gaan volgen: taart bakken! Inspirerend vind ik het als mensen het roer omgooien. Daar is lef voor nodig.

Smaakbommetjes

Mensen lopen af en aan in van de Zoete om wat lekkers mee te nemen en de lijst aan bestellingen groeit. Niet raar ook.

Wie is er nou niet gek op taart en zoetigheid? En zeker home-baked..

Er komt een Heemsteedse heer binnenlopen die graag een ‘taart wil serveren’ aan zijn wielerploeg. ‘Een worteltjestaart alstublieft’. Wat klinkt dat grappig. Meteen zie ik een hongerig konijn voor me die elk moment zijn grote, witte tanden in een wortel kan zetten.. of ben ik de enige die deze associatie heeft? Ik geef hem geen ongelijk om voor de worteltaart te kiezen, want die ziet er lekker uit. Er is keuze genoeg in de vitrine en alles ziet er even smakelijk uit. Mijn keuze is gevallen op een citroentaartje. Een heerlijke smaakexplosie!

Andere lekkernijen

Er is een bonte mix aan spulletjes te vinden in de winkel die allemaal één ding gemeen hebben, hoe kan het ook anders: zoetigheid. Bakgerei om zelf aan de slag te gaan, bakboeken en naast taarten ook andere zoetigheden. Als designer en groot liefhebber van letters kan ik het niet laten om deze verpakkingen te fotograferen. Ziet er toch fantastisch uit dit?

In de keuken

Je kijkt vanaf de zitplekken zo de keuken in waar een aantal medewerkers de mooiste taarten maken. Lijkt me toch ook een heerlijke job. Hoewel ik me misschien moeilijk in zou kunnen houden met al dat lekkers..

Naomi nodigde me uit om even mee te kijken. Ze was een citroen-merengue taart aan het maken die waanzinnig lekker rook.

Super leuk vond ik het om hier foto’s te maken en ik kan niet wachten om zelf weer de keuken in te duiken. Mocht ik zelf geen tijd hebben om te bakken, dan klop ik gewoon bij deze dames aan voor een lekker taartje!

Bon appétit!

 2 reacties op “Een kijkje in de keuken bij ‘van de Zoete’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *