We hebben er even op moeten wachten, maar dat is het helemaal waard geweest! Nog elke dag zijn we blij met onze droomkeuken.

In een eerdere blogpost schreef ik over onze zoektocht naar de perfecte keuken. We hebben veel verschillende ontwerpen gemaakt, maar waren meteen enthousiast over deze lay out. Hoge kasten aan de wand en een groot dubbel keukeneiland in het midden. Het is precies geworden zoals we hoopten!

Blown away

De eerste weken na het plaatsen van de keuken waren we er helemaal ondersteboven van. We konden haast niet geloven dat dit van ons was! En nog steeds.. We hebben een lange tijd een geïmproviseerde keuken gehad met een twee pits elektrisch kookplaatje. Er was geen gootsteen dus als we onze afwas moesten doen, namen we dat mee naar boven. 4 jaar hebben we zonder oven gezeten! De combi-stoomoven is echt een feestje.

We kunnen ineens veel meer gerechten maken!

Het is uitnodigend om te koken, er is veel werkoppervlak en het apparatuur is makkelijk te bedienen. Ik ben niet zo’n poetser dus ben blij dat het onderhoudsvriendelijk is. Doekje over de inductie plaat en het blad en klaar. Het is heel gezellig om met z’n allen om het eiland te staan wanneer er gekookt wordt. Na zo’n tijd van afzien voelt dit superluxe.

Fotografie: Henk Eertink

Lades, lades, lades

Het leek me ideaal om veel lades te hebben. Het kastje leeghalen om nèt dat ene te moeten pakken dat achterin staat is passée! Deze brede lades van 1 meter hebben gigantisch veel opbergruimte. En het grote voordeel is dat alles heel overzichtelijk is.

Strakke lijnen

Het is best een moderne keuken met de gladde frontjes en het dunne werkblad. De greepjes en het houten snijblad  voegen wat mij betreft veel karakter toe.

Ik kon het niet laten om deze Pavlova taart met vers seizoensfruit toe te voegen. Yummie!

Thee rechtstreeks uit de kraan

Een Quooker stond hoog op het wensenlijstje van mijn man. Nu we ‘m hebben, begrijp ik goed waarom! Het is ideaal. Helemaal nu je ook de kraan uit kunt trekken om bijvoorbeeld pannen schoon te maken.

In één veeg ben je er vanaf

Op internet zag ik een plaatje voorbij komen waarin de prullenbak onder het snijblad zat. Wat een topidee! We snijden brood en groenten op het snijblok, doen de la open en vegen de restjes zo de prullenbak in. Het snijblad zit in een etenswaar vriendelijke olie en is goed schoon te houden. Na verloop van tijd kunnen we het snijblad omdraaien of vervangen.

De keukenexpert

We hebben heel wat tijd doorgebracht bij de keukenexpert. Kleurstalen bekijken, materiaal overwegen, indeling maken, we bleven maar komen 🙂  Gelukkig was Dennis Tesselaar van Keur Keukens heel geduldig en behulpzaam. Samen zijn we tot dit mooie ontwerp gekomen. Fotograaf Henk Eertink heeft het vastgelegd in overzicht foto’s.

Fotografie: Henk Eertink

Fotografie: Henk Eertink

Ik hoop dat je het leuk vond om bij ons binnen te kijken!

Hier kun je zien hoe we onze badkamer hebben opgeknapt.6 reacties op “Onze droomkeuken

 • G

  Hi Amber, jullie keuken is prachtig! Waar zijn jullie grepen van? Ook wij zijn bezig met onze keuken en zijn nog op zoek naar precies dat ‘detail’!

  Beantwoorden
 • mathilde

  Via mijn zoektocht naar een donkergrijze keuken met combi’s van hout kom ik op je blog terecht. Wat fijn, want I LOVE YOUR STYLE! De keuken is echt prachtig geworden en geeft me bevestiging dat ik op de goede weg ben met ons eigen ontwerp.

  Ik ben zelf nog wel heel erg in dubio over onze visgraat(ja ook ;)) vloer door de hele keuken door te trekken. Ik zie gewoon simpelweg niet waar ik eventueel een breuklijn zou kunnen maken voor hout/gietvloer. Bij jullie ‘snap ik’ de lijn. Dit stukje vind ik misschien nog wel het moeilijkste van de hele keuken.

  Anyway: Ik ga je dus volgen!

  Beantwoorden
  • Amber van de Velde

   Hoi Mathilde,

   Dank je voor je leuke bericht 🙂 Ik heb ook wel getwijfeld, want de vloer door leggen maakt het ook ruimtelijk. Uiteindelijk gaf de praktische kant de doorslag. Ik wilde me geen zorgen hoeven maken om de vloer als ik met de druppende vaat in de weer zou zijn.. En ik heb geen moment spijt! Het is ideaal zo, want de houten vloer is toch een stuk bewerkelijker dan de marmoleum vloer.
   Leuk dat je me gaat volgen! 😀

   Groetjes, Amber

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *