We hebben een klushuis gekocht!

Mijn man en ik hebben allebei de drang om te creëren. Iets eigens te bedenken én te maken: we zijn ontwerpers! En waar kun je nou nog duidelijker je stempel op drukken dan op je eigen huis? 

Zodra ik de foto’s zag van dit jaren ’30 huis wist ik het “dit wordt ons nieuwe thuis!”. Het staat precies op de goede plek, heeft het karakter dat we zoeken en heeft een diepe tuin met twee gigantische beukenbomen. Kijk dan! What’s not to love?

Dromen over morgen

Toen ik rondliep in het huis droomde ik over het eruit zou kunnen zien.. Knusse wintermaanden met een knisperend haardvuurtje. Lange, rijkelijk gedekte tafel met lachende mensen. De geur van cranberry en kaneel komt me tegemoet zodra de oven opengaat. In de vroege zomer staan de openslaande deuren open, ruist de wind gerieflijk door de bomen en geniet ik van de geur van bloemen en pas gemaaid gras. *zucht*

Tender Loving Care

Ons bod werd geaccepteerd en we begonnen meteen met indelen en plannen. Het huis kon wel wat TLC  gebruiken, want er was sinds de oude dame erin was getrokken niets meer aan gebeurd. Ik zag het al helemaal voor me; díe muur weg, déze deuren op een andere plek, het toilet vergroten, een aanbouw plaatsen, nieuw sanitair, nieuwe keuken en alles voorzien van een verse laag stukwerk. Ik hoor mijn toenmalige collega nog zeggen: “nou, dan mag je wel een ton meenemen!” Toen dacht ik dat het wel mee zou vallen.. Little did I know..

Nuttige artikelen voor als je gaat verbouwen

Mijn plan was om te bloggen tijdens de verbouwing, maar dat is natuurlijk niet haalbaar 🤪 Omdat we besloten heel veel zelf te gaan doen, moesten we in een korte tijd héél veel leren over klussen.

We werkten allebei fulltime, klusten in de avonduren en in de weekenden. Loodzwaar was het! Maar ook super leerzaam.

Naast al dat plannen, googlen, Youtube filmpjes kijken over klussen, het klussen zelf, bouwmarkten bezoeken en pizza eten was er geen tijd om te bloggen.. haha. Maar nu ben ik -een paar jaar later- zover om te vertellen hoe we het hebben aangepakt en de opgedane kennis met je te delen.

  1. Checklist voor het kopen van een klushuis
  2. Deze onverwachte kosten kun je verwachten bij een verbouwing
  3. Je badkamer praktisch indelen
  4. Van kurkenkamer tot badkamer
  5. Onze zoektocht naar de perfecte keuken
  6. Onze droomkeuken

 Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *