Breng warmte en gezelligheid in je keuken

Weet je maar niet hoe je je keuken gezellig en huiselijk krijgt? Ben je de witte muur zat of weet je maar niet wat je met de lege muur aan moet? Dan is dit misschien een leuk idee voor bij jou thuis.

Hout geeft de ruimte een instant warme uitstraling

Hout is een prachtig natuur product dat op vele manieren toegepast kan worden in huis. In meubels, als fotolijsten, maar ook als sfeer element aan de muur. De afwerking van het hout bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer die het de ruimte brengt. Kies je voor blank hout, dan krijgt de ruimte al snel een Scandinavische look. Wit geschilderd hout voelt landelijk aan.

Deze donkere afwerking voelt heel warm aan en doet je haast denken aan een gezellig vol café.

Door de planken verticaal te plaatsen benadruk je de hoogte van de ruimte. Plaats je de planken horizontaal, leg je meer nadruk op de breedte. Kijk goed wat voor effect je wil bereiken in de ruimte en wat er past.

Maak het niet te gek

Gebruik aan de muur niet teveel houtsoorten door elkaar, dan wordt het onrustig. De planken hebben dezelfde afwerking gekregen als de achtergrond, daardoor gaat de aandacht naar de uitgestalde producten. Ook de keuze van de glazen potten draagt bij aan de balans. Zouden hier allerlei verschillende potten staan in diverse kleuren, dan zou het een bonte boel worden.

Denk functioneel

Door producten uit te stallen die je in de keuken gebruikt, krijgt het meteen een functie en klopt het in de ruimte.

Gezelligheid

De gezelligheid krijg je natuurlijk met leuke mensen om je heen 🙂 Nodig familie of vrienden uit om lekker samen mee te eten. Dat is altijd een goed idee, maar zeker wanneer je de keuken een update hebt gegeven!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *