7 tips voor een origineel badkamer ontwerp

De indeling van de badkamer is gemaakt en nu begint het leuke gedeelte: de kleuren, tegels en het sanitair kiezen! Maar hoe maak je een origineel badkamer ontwerp? Ik geef je 7 tips die je goed op weg helpen.

Eerder schreef ik een blogpost over het indelen van de badkamer, liet ik je badkamers met lef zien ter inspiratie en vertelde ik je hoe ik mijn eigen badkamer heb ontworpen. En nu wéér een blogpost over badkamers, haha. What can I say? Ik vind badkamers interessante ruimtes, omdat je er qua (functioneel) ontwerp helemaal op los kunt gaan. Er komen verschillende elementen in één ruimte, met ieder een eigen materiaal: tegels, stucwerk en sanitair.

Het is de kunst om een eenheid te creëren tussen deze losse onderdelen.

Daarnaast is de badkamer voor mij meer dan alleen een ruimte die ik nou eenmaal nodig heb. Het is een ruimte waar ik kom om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Na een drukke dag laat ik het bad vollopen met eucalyptus badolie en klap ik mijn laptop open om een serie te kijken. Heerlijk!

Als ik je alvast één tip mag geven: neem de tijd voor het ontwerp, want het is zó fijn om de dag te starten en te eindigen in een ruimte die klopt!

Deze blogpost is trouwens ook voor jou als je helemaal geen apart of opvallend badkamer ontwerp wil. Dus haak nog niet af als je geen felle roze tegels aan de wand wil hebben 😉 Al deze ideeën zijn namelijk ook toe te passen in een ingetogen en licht badkamer ontwerp.

#1 Maak een accentmuur

Door de aandacht te brengen naar één wand creëer je rust in de ruimte zonder dat het eentonig wordt. Zo’n accentmuur kun je maken door middel van decoratieve tegels, unieke vorm tegels, een uitgesproken kleur en/of materiaal of door het uit te lichten.

badkamer visgraat amberlovesdesign

Ali Budd Interiors 

badkamer groen print amberlovesdesign

Bright Designlab

badkamer kleurvlak amberlovesdesign

Casa Vogue 2018

amber loves design badkamer inspiratie

No Glitter No Glory

#2 Schilder het plafond

Wie zegt dat een plafond wit moet zijn? Met een geschilderd plafond maak je een statement.

badkamer tegels amberlovesdesign

Shannon McGrath

badkamer zwart plafond

dwell

#3 Splits de ruimte op

Van plafond tot de vloer of juist door middel van een lambrisering. Zo kun je de verschillende functies af kaderen en de vorm van de ruimte benadrukken.

badkamer groen amberlovesdesign

toilet

OOF! Architecture

Denis Krasikov

EV.T

#4 Plaats unieke armaturen

Mat zwart, goud of zelfs een gekleurde armatuur geeft meteen karakter aan de ruimte. Ik ben redelijk gefrustreerd over de producten die in Nederland verkrijgbaar zijn: álles is chroom, je kunt bijna geen goud, koper of gekleurde armaturen vinden en als je het vindt, is het meteen dubbel zo duur. Weet je een goed adresje? Let me know!

pink mat zwart badkamer douche amberlovesdesign

Sivak+Partners

badkamer gouden kraan

Alvhem

#5 Kies een prominente spiegel

Wanneer je een kleine ruimte hebt, kan een grote spiegel visueel meer ruimte te geven. Het is ook leuk om een afwijkende vorm spiegel te kiezen, bijvoorbeeld rond of een spiegel op maat. Een spiegel van plafond tot de vloer zorgt er voor dat de ruimte nóg hoger lijkt dat het in werkelijkheid is. Een lichtstrip achter de spiegel geeft meteen een gevoel van luxe.

badkamer spiegel hout amberlovesdesign

Inside out magazine

badkamer spiegel licht

#6 Voeg sfeerverlichting toe

Verlichting vind ik altijd heel erg belangrijk: de kleur en de sterkte van de verlichting heeft meteen invloed op je mood. Functioneel fel licht zorgt dat je je kunt concentreren en alert blijft terwijl je met gedimd warm licht op standje-ontspannen gaat. Door unieke sfeerverlichting te plaatsen krijgt je badkamer karakter. Dit kan zijn in de vorm van hanglampen, ledstrips, een tafellamp, spots die iets uitlichten of wandlampen.

badkamer roze

JOSE HEVIA

#7 Gebruik contrasterende materialen

De afwisseling tussen verschillende materialen maken je ontwerp bijzonder. Gebruik contrasterende texturen zoals glanzend sanitair naast een matte tegel of warm hout tegenover helder glas. Ook als je niet houdt van kleur of uitgesproken tegels, kun je door middel van contrasterende materialen een uniek ontwerp maken.

badkamer hout

BentArchitecture

 

Ik hoop dat je geïnspireerd bent door deze mooie badkamers!

Bekijk hier de blogpost over het indelen van de badkamer en badkamers met lef!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *