Vandaag wordt het een mooie dag

Heerlijk, het is zaterdagochtend. En wat hou ik van deze ochtenden waarin de hele dag nog open ligt. Rustig aan wakker worden, ontbijtje maken en bedenken of ik iets wil doen. En hoe fijn is het dat je elke ochtend weer kunt besluiten: vandaag wordt het een mooie dag! Zélfs als je wel allerlei klusjes ingepland hebt staan.

Dagen volplannen ben ik een kei in. Zelfs de zaterdag (en soms zondag) wordt volgepropt: de was doen, schoonmaken, karton en plastic weggooien, stofzuigen, boodschappen doen, nog wat klussen in huis, werken aan mijn blog, ohja afspreken met vrienden of familie etc. Pfff, ik zie er weleens tegenop als ik weet wat er allemaal moet gebeuren (van mezelf!). Misschien ken je dat wel en heb je ook nog de kinderen die van alles moeten of willen.

Ondanks dat er van alles moet gebeuren, kun jij besluiten wát voor dag dit gaat worden.

Doe je alles met tegenzin à la wat Brigitte Kaandorp omschrijft in haar liedje “ik heb een heeeeel zwaar leven.” Of maak je er iets leuks van?

Vandaag wordt een offday

Vandaag neem ik de dag zoals het komt en laat ik de boel de boel. Even niet nuttig zijn en mijn lijstje van to do’s links laten liggen. Lekker langzaamaan doen en genieten van het feit dat het een nieuwe dag is. Deze dagen heb ik niet vaak en daarom kijk ik erg uit naar vandaag! 🙂

Neem jij ook wel eens zo’n offday?4 reacties op “Vandaag wordt het een mooie dag

 • Wil

  Oh Amber, ik ben bijna 62, en moet het nog leren (NIET NUTTIG ZIJN)!!!
  Als ik iets nuttigs gedaan heb, dan voel ik me pas voldaan!
  Nu MAG ik niets doen, en vindt dat HEEL ZWAAR!!!
  Maar ik leer het, “Het leven is een grote leerschool!”
  Wens jullie een heerlijk relax dag!

  Beantwoorden
  • Amber

   Jij ook Wil! Je hebt gelijk, ik heb het ook moeten leren. Ik heb een mooie poster met de quote ‘Sometimes it’s okay if the only thing you did today was breathe.’ En zo is het, goed om af en toe even te beseffen.

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *