Fris wijnlabel design

Laatst kreeg ik de opdracht om een wijnlabel te ontwerpen voor een nieuwe wijn die bestemd is voor de horeca. Een leuke uitdaging!

De naam van deze wijn is gebaseerd op het bijvoeglijk naamwoord ‘saborosa’, dat ‘smakelijk’, ‘lekker’ betekent. Dat lijkt me wel een geschikte naam voor een wijn, vind je niet? 🙂

De briefing voor het ontwerp van het label was gebaseerd op de smaak van de wijn:

“De wijn is fris, maar wel zwoel. Je proeft tropische vruchten en bloemen. De wijn is makkelijk, een typische wijn voor elke dag. Het moet er kwalitatief uitzien, maar niet exclusief. Liever geen donker label, maar juist lichtvoetig.”

Concept

Ik ben erg visueel ingesteld en zodra ik een briefing krijg, beginnen mijn radartjes te werken. Er schieten allerlei ideeën door mijn hoofd en ik zie allerlei kleuren en lettertypen voor me. In flarden zie ik een ontwerp ontstaan, maar ik weet nog niet of het in de praktijk werkt. Tijd dus om het uit te proberen! Dit zijn twee concept voorbeelden.

 

Deze ontwerpen hebben als uitgangspunt het bloemige van de wijn met als inspiratie watercolour  bloemen. Het logo is zwierig en heeft potentie, maar in de visual miste ik de frisheid van de wijn. Door op deze manier de focus te leggen op de bloemen, werd het geheel te soft en te vrouwelijk wat mij betreft.

Back to the drawing board

Toch nog maar een andere idee verkennen. Smakelijk en lekker… Ineens zie ik een plaatje voor me met druppels op een fles of op fruit. Dat heb ik vast tijdens de zomer ergens gezien in een reclame. Mmm, dat ziet er pas lekker uit. Het water loopt je in de mond. Lekker verfrissend. Iets met druppels.. of een splash! Alsof de druiventros in het water valt en een grote splash veroorzaakt. Een klein glimmertje op de druiven maakt het tastbaar.

Na een tijdje geschoven te hebben met de druiventros, vond ik uiteindelijk deze a-symmetrische compositie het beste. Het label is simpel, fris en elegant. Een wijn voor elke dag!5 reacties op “Fris wijnlabel design

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *