De blog in een nieuw jasje

amber loves design portret

De lente hangt in de lucht en bij mij begint het dan te kriebelen.. Er staan twee zakken vol kleding in de gang voor de kringloop, de kleurstalen zijn gehaald om de muur lekker op te frissen en zoals je misschien ziet heb ik de blog ook onder handen genomen!

Een jaar geleden ben ik op mijn verjaardag begonnen met deze persoonlijke blog. Ik had niet gedacht dat ik het zó leuk zou vinden om te schrijven/fotograferen, én dat ik zoveel positieve reacties zou krijgen op mijn blog! Ik kreeg mailtjes met vragen over de kleuren en meubels die ik in huis heb, reacties op de keuken, vragen over interieur styling en aanvragen voor workshops. Wauw! Het maakt me alleen nog maar enthousiaster om hiermee door te gaan.

Meer focus

Misschien weet je het al, maar sinds kort werk ik als zzp-er en mijn website is pas online! Op één van mijn pagina’s staat met koeienletters:

Je kunt pas een sterk merk bouwen als je goed weet wie je bent, wat je wil bereiken en hoe je dit vormgeeft.

Toen ik dit las moest ik denken aan mijn blog, want toen ik begon heb ik niet zo stil gestaan bij het bouwen van een merk. Wie is ‘Amber loves Design’ eigenlijk als merk, wat wil ze bereiken en hoe geeft ze dit vorm? Om helder voor ogen te hebben wat ik wil uitstralen, waar ik over schrijf en wat voor foto’s ik plaats, heb ik kernwoorden opgesteld. Deze kernwoorden zijn:

 

 

Met deze nieuwe focus heb ik kritisch gekeken naar mijn logo, de kleuren & lettertypen (van het plaatje hier beneden) en kwam ik tot de conclusie dat ze niet passen. Daarom heb ik de blog in een nieuw jasje gestoken!

amber loves design

dit is de oude website + logo + kleuren + lettertypen

Moodboard

Voordat ik tot de nieuwe stijl kwam, heb ik een moodboard gemaakt. Op Pinterest heb ik een nieuw bord gemaakt met allerlei afbeeldingen die passen bij de kernwoorden die ik bedacht heb. Ik kan in één oogopslag zien of ik de juiste stijl te pakken heb en welke afbeeldingen toch buiten de boot vallen. Deze afbeeldingen haal ik er dan uit zodat de stijl ‘kernachtig’ blijft. Tijdens het designen of het kiezen van bijvoorbeeld interieur items, kijk ik regelmatig naar het moodboard om te checken of ik de juiste keuzes maak.

amber loves design moodboard

Een nieuwe strakke look

Het logo is strakker en de typografie contrasteert door de elegante titel, de moderne schreefloze body tekst en handgeschreven tekst.

amber loves design typografie

De kleuren die ik voor me zie bij ruimte, luxe, warmte en eigenheid zijn warm en contrasterend. De antraciete kleur staat voor luxe en is geïnspireerd op mijn keuken. Lichte tinten reflecteren licht en creëren ruimte, vandaar de zachte crème kleur. De beige tint geeft samen met de roest kleur een warm gevoel. De roest kleur staat ook voor eigenheid, omdat het niet vaak gebruikt wordt door merken. Deze kleur zal ik niet overdreven veel gebruiken, het is meer een accentkleur.

Work in progress

Ik heb allerlei ideeën voor mijn website en blijf de komende tijd aanpassingen doen. Je zult hier binnenkort vast nieuwe elementen tegen komen, verbeteringen en aanpassingen in de layout. Mocht je suggesties hebben dan zijn ze welkom. Ook als je inhoudelijke ideeën hebt. Blijf je me volgen?

 

quote digital design

 

amber loves design webdesign

Ik ben natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar wat jullie ervan vinden!

Laat je een berichtje achter? Ik hoor graag van je.

 Één reactie op “De blog in een nieuw jasje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *