Zelf een botanische illustratie maken

illustratie watercolour

De botanische prints vliegen je om de oren wanneer je een willekeurige interieur winkel binnenloopt. Ik ben er fan van 🙂 Maar als je het zelf maakt heb je pas echt een uniek kunstwerkje aan de muur hangen!

In een vintage winkeltje vond ik deze borduur ringen. De kunstwerkjes die erin zaten waren foeilelijk, maar het ging me om de frames. Het koste geen drol! De frames kun je ook bij hobby winkels vinden in verschillende maten.

Papier

Het papier dat ik heb gebruikt is hobby papier met een goud glimmertje erin. Eigenlijk is dit niet echt geschikt voor in de borduurringen omdat het gaat kreuken langs de rand. Maar ik vind het eigenlijk wel leuk! Je kunt ook stof gebruiken. In dat geval kun je beter stofverf gebruiken om het te beschilderen.

Schilderen met inkt

Op mijn wensenlijstje staat een watercolour set van Van Gogh, maar nu ik deze nog niet heb, schilder ik met inkt. Ik gebruik hiervoor de Ecoline set. Alle kleuren die ik gebruik, meng ik eerst op een palet. Ik hou van de donkere, aardse tinten.

Tijdens de workshops Handletteren die ik geef hoor ik veel cursisten zeggen “ik zou hier thuis ook gewoon de tijd voor moeten nemen, het is zo ontspannend om iets zelf te maken!”

Nou, ik zou zeggen: zoek een leuke inspiratie plaat op internet en ga zelf aan de slag!

Have fun!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *